Nyheder

Hvad er Kundalini

Måske har du undret dig lidt over, hvad det der Kundalini egentlig er for noget? Måske har du hørt forskellige versioner – nogle gav nok mere mening end andre. Det var i hvertfald min oplevelse… Men for nylig faldt en masse små brikker endelig på plads! I forbindelse med min uddannelse som Kundalini Global Lærer har jeg studeret og læst om den mytiske Kundalini Energi… og pludselig forstod jeg. Helt ind i min kerne.

Kundalini associeres med den guddommelige moder og det siges, at vi kan få energien, der ligger rullet sammen om sig selv som en slange ved roden af rygsøjlen, til at folde sig ud og rejse op langs vores energi kanaler, så hun kan mødes med den maskuline energi – den guddommelige fader.

…. GISP…. Det lyder lidt “langhåret” ikk? Sådan… “pyyyhhh… det magter jeg ikke”-agtigt langhåret! 

Meget af det sprog, der bruges omkring spiritualitet handler om at “stige op” og forlade vores menneskelighed for at opnå at blive til noget andet – få adgang til noget vi ikke har. RET hårdt arbejde, hvis du spørger mig.

Kundalini energi ER noget ekstraordinært… men det er alligevel også helt og aldeles tilgængeligt. For os alle. 

Kundalini er vores forbindelse til det guddommelige! Punktum. 

Det er følelsen af at være fuldstændigt tilstede i NUET og i det NU, at være forbundet til og med alt. 

Du kan kalde det stilhed, nærvær, bøn, helligånd, sjæl, dit neutrale sind, balance…. Eller bare forbindelsen til din opfattelse af det guddommelige. 

Enhver religion eller spirituel praksis har en måde at beskrive det. 

Og uanset hvad dit ord er for det, så er Kundalini helt enkelt og simpelt, dét at være fuldt ud tilstede i tid og sted. Uden at være fanget i fortidens smerten eller frygten for fremtiden. At være i livet på livets betingelser og acceptere øjeblikket fuldt og helt. Som kunne du byde øjeblikket velkommen i dit hjerte i fuldkommen fred og kærlighed. 

Det er ikke en overnaturlig kraft. Eller måske er det alligevel lidt…

For mig er det i hvertfald enormt fortryllende  simpelthen at være fuldt ud tilstede igen! Som barnet der leger og fuldstændig forglemmer sig i det nu, der udspiller sig lige nu….
Er det mest Guddommelige vi kan gøre ikke at blotte os fuldstændig for os selv, uden at føle os forkerte… men bare være? Være tilfredse. Fredfyldte. Stille. Uden pres – indefra eller udefra. Uden ambitioner om at ændre noget – indefra eller udefra. 

Dén næsten drømmende, svævende og fredfyldte stilhed og udvidelse, du kan opleve i en yogatime, i bøn, i meditation eller hvor end DU finder det – det er Kundalini. 

Og det kræver faktisk ikke ret meget. Du kan overraskende enkelt give dig selv oplevelsen i kærlighedsgave, hvis du har lyst. Vi kan starte med dit åndedræt.

Nysgerrig?

Så kom med til en Kundalini Global time med mig. 

Jeg starter nye fysiske hold midt i Maj – og har kontinuerligt online hold, der fremover vil være både på engelsk og på dansk.

Kærligst
Tina Maria